De la zero

Inceputul unei afaceri este destul de complicat, si multi aleg calea usoara, dar si cea mai riscanta, cea in care faci un credit la banca, incerci prin fonduri europene s.a.m.d.

Ideea ce doresc sa o pun in practica este foarte dificila. Necesita multa munca , in schimb , investitie mica si un risc scazut de pierdere. Agricultura ma pasioneaza, o sa vorbesc despre aceasta investitie, dar se poate aplica in aproape orice domeniu.

Planul meu este sa imi dezvolt o afacere dintr-un hobby. Cere foarte mult timp dar investitie mica.

Primul lucru este sa am un loc de munca stabil unde sa am si un program astfel incat sa pot muncii si acasa. O idee ar fi un loc de munca pe schimburi. E greu, dar cu multa munca si seriozitate poti face fata si in plus ai un pic de timp liber, dupa schimbul trei poti munci de cand te trezesti pana seara , dupa schimbul unu la fel.

In prima faza ai nevoie de un teren nu foarte mare. Eu am norocul sa locuiesc la tara si au parintii un pic de teren. Cu asta am rezolvat treaba. Pentru inceput avem nevoie de pregatirea terenului , cautam un om cu utilaje si aram , discuim si asa mai departe in schimbul unei sume de bani relativ mici. Apoi ne documentam de ce legume/plante are nevoie piata. De exemplu usturoiul se vinde la un pret bun. Tot ce are un pret bun cere multa munca. Dupa ce am hotarat ce plantam, incepem sa ne documentam din carti, internet si orice sursa, in prealabil putem testa ph-ul pamantului sa vedem daca este compatibil cu ce vrem sa plantam. Plantarea se face ca la carte , rasad sau semanat direct in camp, incercand sa facem la timp toate etapele cerute pana la cultivare. Intre timp , cautam unul sau mai multi cumparatori, pentru aceasta chestie este necesar sa avem niste autorizatii (cred).

In concluzie, cu aproximativ 1000 de lei putem face o mica investitie, castigul este mic la inceput dar cu timpul crestem la fel ca semintele plantate.

Aceasta idee vreau sa o pun in practica si astept de la tine, cititorule, sugestii, completari si pareri pro si contra.

Doar impreuna putem creste si sa facem ceva din aceasta tara ! Multumesc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s